четверг, 22 мая 2014 г.

“Пасхальні яйця” від Google


“Пасхальні яйця” від Google
Пасхальні яйця” – це приховані розробниками можливості програмного забезпечення. У більшості випадків  це певні приколи чи хитрощі, які не виконують жодних корисних функцій. Компанія Google  не пасе задніх по кількості “пасхальних яєць”. Стимулює це те, що політика компанії дозволяє програмістам витрачати 20% робочого часу на власні проекти. Можливо, саме в цей час були написані багато таких приколів.
До написання даної статті мене стимулювали численні дискусії в інтернеті, які пов’язані із приколом do a barrel roll. Я вирішив зібрати в одній статті всі “пасхальні яйця”, які пов’язані із компанією Google.

Емулятор польоту

Із самого початку даний емулятор був прихованим “пасхальним яйцем”. Але згодом він став настільки популярним серед користувачів, що компанія Google додала емулятор до головного меню Google Earth. Виберіть у головному меню програми Google Earth пункт Tools > Enter Flight Simulator, та політайте навкого планети.

Симулятор польотуPacman

Популярну гру часів 90-х можна пограти прямо на сайті Google. Дудл, який забрав тисячі втрачених годин продуктивності офісних працівників можна знайти за посиланням Pacman.

MentalPlex

Ця хитрість була придумана як першоквітневий жарт, але ще досі доступна за посиланням:Mentalplex. Збийте з пантелику своїх свої родичів на знайомих, які не дуже дружать із копм’ютером.
MentaPlex

 Google Gravity

Хоча це “пасхальне яйце” і не належить компанії Google, проте тісно з нею пов’язане. Дана хитрість показує можливості HTML 5. Щоб перевірити роботу даної хитрості, у браузері, який підтримує HTML 5, перейдіть по посиланню: Google Gravity. У стрічці пошуку, яка впала, можна ввести пошуковий запит і після натиснення клавіші Enter результати пошуку у прямому розумінні посипляться на вікно броузера.
Google Gravity

Чак Норріс

Як і в попередньому пункті, даний жарт не є розроблений самою компанією. Але, вважаю, що він може зайняти своє місце у даному переліку. Адреса сторінки: www.nochucknorris.com. Текст червоними літерами: Google не буде шукати Чака Норріса, бо знає, що якщо ви не знаходите Чака Норріса, він знаходить вас.
Чак Норріс

Інші цікаві пошукові запити.

З допомогою CSS 3, компанія Google реалізувала ще декілька жартів. Ось ці пошукові запити:
do a barrel roll(переклад: зроби бочку). Сторінка робить поворот на 360 градусів. Цього ж ефекту можна досягнути ввівши у вікні пошуку Google фразу “Z or R Twice“.
askew(переклад: похилий) або tilt(переклад: нахилити) . Показує сторінку пошуку із деяким нахилом.

Цікаві пошукові запити

Відповідь на головне питання життя

Спробуйте ввести у стрічку пошуку фразу “Answer to the Ultimate Question of Life, the Universe, and Everything“(переклад: Відповідь на головне питання життя, всесвіту і всього що існує). Мудрий Google покаже, що відповідь ховається у числі 42. Відповідь на це питання базується на відомій книжці Дугласа Адамса “Головне питання життя, всесвіту і всього решту”, у якій автор викладає свої міркування чому саме число 42 містить відповіді на всі питання всесвіту.
Відповідь на головне питання життя

Тридцять вісім папугаїв

Герої однойменного мультфільму за одиницю виміру довжини взяти одного папугая.  Google калькулятор дає можливість перевести багато фізичних величин у папугаї:
Тридцять вісім папугаїв
источник

Комментариев нет:

Отправить комментарий